Ontspannende Holistic Pulsing massage:
acceptatie, voelen en bewustwording door de Kracht van Zachtheid

Wat is Holistic Pulsing Massage?

Holistic Pulsing Massage is een zachte, respectvolle, vriendelijke behandelwijze, waarbij het lichaam op een wiegende en stretchende wijze in beweging gebracht wordt. Door het pulsen van het lichaam, in een speciaal op jou afgestemd ritme, wordt het hele lichaam in een stromende golvende beweging gebracht. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vloeistof, wat door het pulsen in beweging komt en 'n trilling veroorzaakt. Deze verplaatst zich door het lichaam, waardoor er als het ware een innerlijke massage ontstaat, die bijdraagt tot een algehele, diepe ontspanning. Veel mensen hebben het verleerd naar hun eigen lichaam te luisteren, zo kan spanning soms jarenlang aanwezig zijn zonder gevoeld te worden. Door Holistic Pulsing Massage kunnen mensen hun lichaamstaal weer leren verstaan. De lichte aanraking en ritmische beweging stimuleert tevens de aanmaak van het hormoon Oxytocine. Dit hormoon zorgt oa. voor rust, herstel en verbondenheid, waardoor de algehele conditie optimaliseert: lichamelijk, emotioneel en mentaal.

Eén van de uitgangspunten van deze massagetherapie is de acceptatie van wat er is. Acceptatie is dè sleutel tot het vergemakkelijken van je weg naar het loslaten van alles wat je dwars zit en belemmert voor een ontspannen en gelukkig(er) leven. In die sfeer nodig ik je uit op 'n innerlijke reis te gaan vanuit je hoofd naar je Hart. Dan kan, mede door de ontspanning, een weldadige rust en stilte ervaren worden en weten dat alles volmaakt is op dat moment. Holistic Pulsing creëert mede door de zorgvuldigheid, een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf gaat komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je wordt uitgenodigd daar naar te luisteren én ze aan te geven. Spanningen worden op steeds dieper niveau losgelaten. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen en de golfbewegingen toelaten. Dit alles kan verlichting en verbetering van klachten geven en helpen jezelf te vertrouwen en te begrijpen. Natuurlijk is het ook heerlijk om puur van een sessie te genieten!

Wanneer is Holistic Pulsing Massage geschikt?

* als je behoefte hebt te onthaasten, ontstressen
* ter ondersteuning bij genezing (bv. na een operatie of een zware bevalling)
* bij chronische vermoeidheid, stress en spanningen
* bij zwangerschap; plezier voor twee, of meer;-)!
* voor jongeren, teeners wanneer ze zich onbegrepen voelen, richtingloos zijn
* bij allerlei lichamelijke klachten, zoals buikklachten, gewrichtspijn, hoofdpijn, rugpijn en dergelijke              
* als je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen
* als je meer inzicht wilt in je psyche of een thema wil uitwerken
* bij verwerking van intense fases in je leven ( bv. rouwverwerking, echtscheiding)
* als je veel geeft en er naar verlangt te ontvangen

Wat kun je van de massagetherapie Holistic Pulsing verwachten?

" De wond is de plek waar het Licht binnenkomt"  (Rumi)

Voelen, Diep Ontspannen en Bewustworden...Fysieke pijn is meestal een uitloper van niet gevoelde emotionele pijn. Wat je niet durfde te voelen, heeft de neiging zich in het lichaam te kristalliseren of te verharden. Ziekte is, in mijn visie, in veel gevallen verharde energie, die te lange tijd geen aandacht heeft gekregen en is de staat waarin een lichaam verkeert als de Liefde voor JEZELF te lang (onbewust) is tegengehouden. Wanneer er door het pulsen weer (meer) stroming plaatsvindt op het fysieke, emotionele en mentale vlak, dan heeft dit ook zijn ontspannende weerslag op je leven. Het kan zijn dat er opeens verbeteringen ontstaan in je gezondheid, omdat het zelfherstellend vermogen van je lichaam is aangesproken. Vaak zie ik bij mijn cliënten dat dingen op hun werk, binnen relaties enz. op een positieve wijze veranderen. En dat zij nu wel bepaalde stappen maken, die ze voorheen niet durfden te nemen. Dit alles, omdat blokkades in het lichaam oplossen en angsten kunnen verdwijnen. Er ontstaat een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het ritmisch mobiliseren heeft tevens een gunstige uitwerking op pijn en stijfheid. Het is daarom een zeer heilzame behandeling voor ouderen en mensen met reumatische aandoeningen en gewrichtsklachten. Omdat spanningen, ook spierspanningen, beter worden losgelaten heeft het een goede invloed op de slaapkwaliteit; je komt makkelijker in slaap en slaapt beter en dieper.

Praktische informatie voor de massage:

              Ter Kennismaking:  5 massages afspreken: de eerste 3 massage-sessies á € 44,-

* Tijdens de massage lig je gekleed op mijn massagetafel, alleen de schoenen zijn uit
* Draag makkelijk zittende kleding die vooral niet knelt of strak zit
* De sessies duren inclusief de bespreking ± 5 kwartier.
  De helende werking houdt daarna niet direct op; de stroming kan later vaak zelfs intenser gevoeld worden
* Vergoeding per sessie is € 53,- bij voorkeur contant
  (is dit bedrag een probleem, dan overleggen we samen wat voor jou wel in harmonie is)
* Verder is het heel belangrijk voor en na de sessie extra water te drinken
  om de vrijgekomen afvalstoffen snel en gemakkelijk kwijt te raken. 
* Op aanvraag kunnen puls-sessies ook aan huis gegeven worden als je bijvoorbeeld aan bed gebonden bent.

 


Copyright © 2015. All Rights Reserved.